Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

~sebulan dari sekarang~

owh!arini cukup sebulan lagi sebelum our big day!yeeehuuuuuuuuuuuu..

kemarin ptg aku cuti half day.pi setelkan suma yg patut.

mula2 aku pi klinik kesihatan alor star.kena wat HIV test..aku ingatkan ada la apa2 taklimat dulu..tgk2 pi serah borang ja dan terus amek darah..haha!lawak lak amek darah kat kaunter jaa..mcm kat kaunter ubat tuh..muka my B dah cuak dah time tuh..berpeluh2..kekekekeke..xdak laa sakit pun cuma tekejut jaaa..mcm org terkena cucuk dgn jarum time menjahit tuuuu..

then giliran my B lak..muka dah cuak gila..aku soh dia tgk muka aku sbb kalo dok tgk org tuh nk cucuk lg la kita cuak..tgh dia dok kalih tgk aku,org tuh dah cucuk..my B spontan kata 'ADOI'..hakhakhak!

tunggu dalam 5-10 minit jaa dah dpt result..hoho!nasib baik kami xdak HIV..so bule laa nk kawen dan mempunyai zuriat..

lps tu kami bertolak pi Pejabat agama lak..ada laa 2-3 pasangan yg nk daftar nikah..prosedur byk gak..tp depa2 tu lama gak prosedurnya..salah sorang tu pengantin pompuan baru umoq 14 tahun,kakak dia wakil mai antaq borang sbb dia x balik sekolah lg..hihi..yg lain tu tgk x mai dgn pasangan pun..urusan aku ngan my B satttttt ja.mebi sebab kami dari daerah yg sama so xdak laa dokumen tambahan yg lain..

dan ALHAMDULILLAH!kami dah dapat dah kebenaran menikah!yeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

muna nk cakap : sila jenguk peti surat yer..insyaallah kad jemputan akad diedarkan dalam bulan mei nanti.

6 comments:

mummyshasya said...

na..cucuk tu br skali..nnti bl dh pegnant kena camtu lg tiap2 bln..

syahadah said...

tu cucuk jarum nanti cucuk laen plak...kuikuikui...

munna said...

hah?yaka enat..cucuk camtu aku okeh lg..jgn cucuk kat lengan amek darah byk2 tu...huiiiiiii sakit!

munna said...

haha!akak hada ni wat lawak plak...

Flaren's World said...

nak mnikah dh noo

munna said...

tu la kan..
sat ja kan weh aku dh nk menikah..