Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

check-up kali ke-8

08/12/2010 aku kena pi KKIA lg..pagi2 pi macam biasa aku dok pi la.sekali tengok mak aiii ramainya orang.tengok2 nombor aku perghhhh!no.81!! ahh sudah....sampai bila aku nak tercongok ni.sebab selalu kalo aku pi nombor ke 40 cenggitu ja..hadoi2..maybe sebab kemarin cuti awal muharam so sebab tu kot ramai org arini..tunggu untuk amek tekanan darah ngan berat pun lama bukan main.2 jam oke!sampai 10.30 baru turn aku..bosan sungguh aku rasa..bacaan darah aku alhamdulillah normal.BP pun normal.berat naik 700gram..yahoo!berat dah sama berat dengan sebelum aku ngandung..hehe dah masuk 7 bulan haa baru dapat balik berat mcm tu.haih orang lain dah bertambah berkilo2 aku plak baru nak sama berat dengan sebelum hamil.tapi as long as anak aku membesar dengan sehat,doktor cakap x payah risau apa2. ;)

dah amek berat dan tekanan darah,masuk plak bilik no.2 nak amek darah plak..tunggu stengah jam gak la..nurse tanya senang ka susah nak amek darah..aku cakap susah sambil gelak2..dia kata haih arini banyak plak yang susah..heheh..time nak amek darah nurse terkejut tengok bekas lebam kat tangan aku.dia cakap ni sebab depa paksa gak darah kuaq la ni tu jadi lebam hitam ni.siap2 aku cakap kat dia amek kat urat yang ada 2 bekas cucuk yang lama tu.if tempat lain aku x jamin nak kuar darah..haha..dia gelak2..dia cakap kalo mcm tu amek sikit dah la tapi banyak plak darah kuar..

setel bab tu aku pi makmal plak buat urine test.lama gak tunggu.dalam masa yg sama ada banduan yang buat gak urine test.kesian aku tengok banduan tu.bila dia duduk ja kat belakang aku,abes satu barisan dengan dia dan depan blakang kerusi tu suma pakat bangun.tinggai aku dan sorang dua ja yang duduk.aku pun macam pelik,sanggup plak depa2 ni berdiri..alahai...kawan tu tangan bergari kiri kanan siap ada 4 org pegawai penjara yang dok escort..hmmm walaupun dia banduan,tak patut kita biadap macam tu..dia pun manusia jugak..

dah dapat result,seronok nya aku bila tengok HB jadi 13..hehehe..berjalan plak aku ke bilik 9A nak check perut dengan nurse..perghh sini lagi la lama menunggu..aku sms my assist. cakap rasa2 lepas lunch baru aku dapat masuk ofis ni.nasib baik la ari isnin aku dah abaq kat boss maybe aku masuk lambat..dari kol 11 lebih tu sampai kol 1 tgh ari la aku tercongok tunggu.naik kebas,cekang badan ni..hadoii..last2 nampak kelibat my b.. dia mei jenguk sebab dah lama sangat..dalam kol 1 lebih tu baru sampai turn aku.nurse cakap nak check BP baby..alhamdulillah BP dalam 144..nurse cakap sumanya normal..tengok HB berat aku suma dia cakap ok sangat ;)..
then dia bawak kuaq result MGTT lepas..erkkkkk dan2 aku gabra..dia tanya dah tengok ka result?aku cakap dak lagi pun..hehe..dia pun baca la kat aku..sebelum test dalam 3 lebih dan selepas test dalam 6 lebih.so result nya adalah NORMAL..alhamdulillah!!!syukur sangat aku..sebab sehari sebelum test tu ada ja aku melantak donat,teh ais,dan mcm2 makanan manis lg ;p kunun2 nak jaga pemakanan tapi x tahan godaan..hahaha..

sebelum balik nurse bagi date 22/12/2010 untuk next check-up..dalam 34 weeks plak doktor nak jumpa and scan lagi sekali ;)..last2 aritu aku x masuk ofis pun..call my boss cakap aku cuti ja arini..nasib bos aku ok jaaa..hehehehhe

2 comments:

Safinaz said...

na,sat ja kan dh 7bln...

munna said...

tu la enat.rasa macam cepat la plak..hehe