Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

last jumpa doktor ;)

10/01/2011-aku pi check up perut.ni kali terakhir kena jumpa doktor,nak scan apa suma la..so dengan semangatnya aku pi dalam kol 8.15 pg mcm tu.tengok giliran no.46..ahaa!mesti tak lama punya la sebab selalu time tu no.60 la 80 la..hehe berangan kejap la nak balik awai..kononnya!

nak amek berat badan perghhh dekat sejam lebih gak haa..hishh..sekali tengok nurse yang buat keja..hmm mcm last week,2 orang ja then dua orang tu la yang panggei nama,amek berat,check bp apa suma..hadoi.aku cakap la this week aku nak kena jumpa doktor.nurse belek kad,dia cakap amek urine ja sebab lastweek dah amek hb darah.lepas amek urine kena check perut kat nurse,then baru leh jumpa doktor.haa sudah.selalunya teruih jumpa doktor ja..nurse ni cakap,kali ni kena check perut dulu..haihh makin lama la aku tercongok kat sini.

dah amek urine suma,pi kat bilik nak check perut sekali tengok,makkk oooi ramai gila orang.apa kes ni?masing2 muka dah bosan.aku yang tak penah2 tetido time check perut pun bole tido 2 round!perghh sampai kol 12.15 aku tercongok kat depan bilik tu..gila lama..rupa2 hari tu hari orang2 dari klinik desa mai ke klinik daerah utk jumpa doktor.disebabkan ramai,time turn aku tu baru depa tambah sorang lg nurse.nurse tu plak budak baru.hehe..so aku pun bole sembang mcm2 ngan dia..dah abeh check suma baru la pi jumpa doktor.ada la dalam setengah jam menunggu.time menunggu tu aku sms bos cakap aku cuti ja arini.dah pukul 1 lebih dah,malas aku nak masuk ofis.

sampai turn aku doktor cakap test MGTT kali ke-2 aritu normal.tadak apa2 masalah.then time scan,doktor dok amek ukuran dan berat baby.masuk 34 weeks ni berat baby baru 1.9kg..hehe kecik baby aku..panjang plak dalam 41cm.. ;) then doktor tengok kepala,tangan,kaki dan jantung.alhamdulillah semua ok..kepala dah kat bawah..jantung pun ok..time doktor dok scan, mula2 ja dia diam sat..lepas tu my baby dok tendang2..haha..doktor tu senyum,cakap baby aktif ni,cuba tengok jantung dia..hehe

dah abeh suma,aku pi jumpa nurse balik..nurse tu terangkan balik la apa yang doktor tulih..nurse cakap nanti jumpa doktor pulak 6 minggu lepas bersalin.next appoinment nurse bagi tarikh 24 januari.nurse cakap itu pun kalo tak bersalin lagi la.kalo dah bersalin,mai report ja then mai balik 6 minggu lepas tu..aku macam terkejut sikit time tu.erkkk..memang dah dekat ka nak bersalin ni.sebab 24 januari tu 2 minggu ja lagi..hahahah..hish dok rasa macam lama ja lagi baby nak kuaq.. ;p tapi sekarang ni aku banyak berjalan lepas abes keja.macam petang kemarin lepas abes check up aku pi kat showroom my b..then saja jalan2 cari majalah.hadoi seksa gak nak berjalan pun.dok rasa ngilu ja haa..aku plak style jalan cepat.bila ngilu,mula la pedo jalan.tapi aku rasa hish lambat nya nak sampai..haha last2 aku jalan buat taktau ja.. ;)

2 comments:

Safinaz said...

sat ja kan...due date bln 1 @ 2 ni...

munna said...

enat,
bulan 2 ni insyaallah..tp ujung bulan 1 doktor dah soh prepare dah ;)