Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

kehidupan sebulan ini....

alhamdulillah.mood nak mengarang dah mai dah..hahaha..
hadoi bulan 6 aritu ada ja idea nak menulis tapi tak tertaip.sedaq2 dah bulan julai dahh..

29 mei 2012 syukur ya allah,tahun ke-3 aku hidup dalam alam rumahtangga.syukur,warna warni percintaan masih mekar harum.hahaha..setiap rumahtangga ada pasang surut.tapi alhamdulillah la belum sampai tahap tsunami.semuanya masih dalam kawalan.tambah2 my b ni dia  payah nak marah lama2..takat sejam dua ja pastu tak pa laa..pastu dia jenih tak simpan dalam ati,lain macam aku ni..heehehe..and my b ni sangat la alert kalo air muka aku berubah.sesaat pun dia bule detect dah.hahaha..tu yang best tu..kewangan,anak,pekerjaan kami pun alhamdulillah berjalan lancar..sangat sangat bersyukur dengan rezeki ALLAH SWT untuk kami.aminnn

21 jun 2012, hail berusia 1 tahun 4 bulan.gigi pun tumbuh berderet2.sekarang ni turn gigi geraham pulak nak naik..perangai pun dah banyak berubah.kalo dulu tidoq 2 sesi,lani 1 sesi ja di siang hari.tapi lama la dalam 2 jam macam tu..malam pulak nak tidoq,dia bergolek dulu satu tilam.last2 tidoq macam tu ja..haha..

owh...sekarang ni makin petah.masyaallah..dah pandai dok mengajuk2 cakap org.sangat bahaya.kena cakap bahasa sopan ja..sebab tu sekarang ni dia panggei kat abah dia 'b' la adik la..hahha...jarang dah nak sebut abah.haiyaaa..

27 jun lepas,bawak hail pi check-up.berat dok statik 10kg tu..risau aku sebab makan ni lalu bukan main.semua makanan dia makan.tomato tu dia ratah macam tu saja..tapi berat tak naik.sebabnya aku rasa hail ni aktif.seminit tak duduk diam...diam kalo tidoq ja.hehehe..nurse tanya hail still susu badan ka.aku cakap ya laa..susu tepung takmau langsung.nurse cakap takpa la..mungkin sebab tak minum susu tepung.pastu nurse tu tengok dia dok berjalan tak berhenti dalam bilik,nurse cakap 'haih bukan kaki ja laju,mulut pun laju noh' hahha..semua orang dia nak tegoq ;p


ni mulut katak.kalo tanya katak macam mana.ni la gaya dia..haha..

2 comments:

Sitti Amyrah Johari said...

Wow.. 1 tahun 4 bulan and I masih belum jumpa SI comel ni. Love the pouty lips hail..:) raya mana tahun ni muna?

www.justmeandjart.blogspot.com

munna said...

myrah!lamanya tak jumpa u kann.. ;)